Krovsko kleparski izdelki

Slemenjaki

Slemenjaki se proizvajajo v vseh barvnih različicah, v katerih je dobavljiva kritina in v dveh oblikovnih variantah: polkrožni, ki zares poskrbijo za dovršen videz,  ter prizmatični, s poljubno pokrivno dolžino (določena je z dolžino slemena) Slemenjaki se na pod-konstrukcijo pritrjujejo skozi osnovno kritino z vijaki za pritrjevanje kritine.

 

Vetrne obrobe

Vetrna obroba deluje kot zaščita pred vetrom na robovih strehe, ter poskrbi za estetsko funkcijo kot zaključek kritine na napušču. Glede na izbrano konstrukcijsko izvedbo se lahko namestijo pred oz. po pokrivanju strehe.

 

Ponujamo vam zgornje Vetrne obrobe, ki se montirajo že na položeno kritino, ali pa spodnje obrobe, ki pridejo pod kritino.

 

Odkapni rob

Odkapni rob zapira prostor med strešno kritino in žlebom. Glavna funkcija je pravilno odvajanje vode s strehe v žleb (preprečevanje morebitnega zatekanja). Ker prekrije spodnji rob strehe ima tudi estetsko funkcijo.

Dimniške obrobe

Dimniške obrobe so namenjene preprečevanju zatekanja ob dimniku. Proizvajajo se po naročilu kupca.

Zidne obrobe

Zidna obroba ima podobno funkcijo kot vetrna obroba, in je namenjena za uporabo pri stiku kritine z zidom. Poznamo prečno ter vzdolžno vetrno obrobo. Ima tudi estetsko funkcijo kot zaključek strehe.

 

Snegobrani

Klasični snegobrani preprečujejo drsenje snega po strešini . Izdelani so iz pločevine v barvi kritine in so dolžine 1200 mm. vijačijo se z vijaki za pritrjevanje pločevinaste kritine (8 kosov na 1 snegobran). Snegobrani se postavljajo izmenično v dveh vrsta po celotni dolžini strehe pri dolžini napušča do 6 m in v treh vrstah pri dolžini napušča nad 6 m. Obvezno se snegobran montiran ad vsakim strežnim oknom.

TOČKOVNI SNEGOBRANI, ki so primerni samo za opečne oblike.

Žlebovi

Pri nas lahko dobite vse elemente za odvajanje vode v standardni velikosti 330.

STREŠNE KRITINE MEBI

Katalog kritin

Oglejte si naš novi katalog strešnih kritin in krovsko kleparskih izdelkov preko spodnjega gumba