Pločevinaste strešne kritine

Pločevinasta strešna kritina MEBI je dobavljiva v dimenzijah, ki pokrijejo površino od slemena do žleba v enem kosu. Izdelana je iz vroče cinkane jeklene pločevine v opečnih ali trapeznih oblikah, kar ji omogoča estetsko dovršenost ter prilagojenost različnim arhitekturnim slogom. Vse naše pločevinaste strehe odlikuje izjemna trpežnost, saj so odporne na različne vremenske pojave, vključno s snegom, vetrom in točo.

Za pokrivanje objektov, kjer je potrebna dodatna zaščita zaradi temperaturnih razlik zraka, je priporočljiva pločevinasta kritina s filcem. Filc se lahko uporabi pri vseh oblikah kritine in je namenjen preprečevanju kondenzacije oziroma kapljanju vlage. S tem, ko jo vpije in zadržuje v sebi, prepreči, da bi kapljala na površino pod streho, kar zmanjšuje možnost poškodb oziroma izboljša zaščito prostora. Filc se prilepi na notranjo stran kovinske kritine in deluje kot zaščitna plast med streho in notranjim prostorom. Pločevinasta strešna kritina s filcem ima tudi druge prednosti, kot je zmanjšanje hrupa ob dežju, višja odpornost na bakterije, predstavlja pa tudi dodatno zaščito površine pred korozijo.

Dodatne specifikacije pločevinastih strešnih kritin

Naša kovinska strešna kritina je primerna za vse vrste ostrešij, ne glede na starost, zgradbo, naklon in druge pogoje. Gre namreč za izredno lahko pločevinasto streho, saj znaša teža le med 5 in 5,5kg/m2. Pločevinaste strehe imajo sloves izredno lahke, estetske, trajne in cenovno ugodne kritine, odporne na vse vremenske razmere.

Material za izdelavo predstavlja prvovrstna jeklena pločevina, z debelim nanosom cinka, ki poskrbi za dolgo življenjsko dobo. Preverjeno kvaliteto pločevinaste strehe dokazujemo s certifikatom kakovosti, predvsem pa z zadovoljstvom naših cenjenih strank. Vse naše kritine so izdelane v skladu z Evropskima standardoma SIST EN 14783:2013 in SIST EN 14782:2006, tako da ustrezajo vsem varnostnim predpisom in tehničnim zahtevam.

Kovinska strešna kritina je dobavljiva v izjemno kratkem roku 3 dni, oziroma po dogovoru. Izbirati je mogoče med različnimi oblikami in barvnimi toni, zato predstavlja odlično pokrivno rešitev stanovanjskih in poslovnih zgradb, počitniških objektov, nekatere oblike pa so primerne tudi za fasade. Pri montaži je potrebno nekaj strokovnosti in pazljivosti, saj se v nobenem primeru ne sme rezati z rezalko – fleksom. Pri namestitvi je pomembno upoštevati tudi druge varnostne ukrepe, uporabo zaščitne in varovalne opreme, zato je priporočljivo izbrati strokovnega izvajalca, ki ima izkušnje na tem področju.

Strešna kritina NORMAL

Kritina  Normal je kritina opečne oblike, širine 1150 mm neto pokriva 1,085 v širino.  Izdeluje se v različnih barvah in materialih ter v dolžini od 0,7m do 10,15 m. Zaradi lepega videza je primerna za pokrivanje vseh stanovanjskih in drugih objektov z naklonom večjim kot 10%. Kritino Normal vam po želji dobavimo tudi s proti kondenzno zaščito – filcem.

Strešna kritina KLASIK

Kritina  Klasik je lepe oblike, širine 1,22 m. Neto pokriva 1,14 v širino. Kritina Klasik je zaradi svojega lepega izgleda primerna tako za stanovanjska kot gospodarske objekte. Izdeluje se v različnih barvah in materialih ter do priporočene dolžine 6m ali po dogovoru tudi daljše. 

Zaradi lepega videza je primerna tako za pokrivanje vseh stanovanjskih kot drugih objektov z naklonom večjim kot 15%. Kritino Klasik vam po želji dobavimo tudi s proti kondenzno zaščito - filcem.

Strešna kritina ADRIA

Oblika kritine Adria najbolj spominja na primorski korec, zato je posebej primerna za ta del Slovenije. Od naših opečnih oblik ima najvišji valj, ter je izredno močna.  Primerna je za naklone nad 8 stopinj. Pokrivna širina oblike Adria je 1000mm, dolžina se dela po naročilu. Po želji se kritina lahko dobavi z nanosom protikondeznega filca.

Strešna kritina BOND

Oblika kritine Bond je oblika zelo modernega videza ter nudi odlično zaščito objekta pred zunanjimi elementi. Primerna je za pokrivanje novogradenj ali že obstoječih objektov. Pokrivna širina oblike BOND 1150mm, dolžine te kritine se dela po naročilu, priporočeno do 6m.
Obliko Bond vam lahko dobavimo tudi z protikondenzno zaščito - Filcem

Strešna kritina TRAPEZ 10

Trapezna pločevina TR-10, z višino reber 0,6 mm in pokrivno širino 1170mm je odlična izbira za fasadne obloge različnih vrst stavb, zlasti manjših industrijskih, kmetijskih in stanovanjskih objektov. Trapezna pločevina TR-10 je zelo vzdržljiva in zagotavlja ustrezen estetski videz, ne glede na vrsto objekta, na katerem je uporabljena. Uporablja se tudi pri sendvič gradnji kot spodnji (notranji) sloj sendviča. Trapezna pločevina TR-10 je prilagodljiva rešitev, saj jo lahko namestimo na različne vrste pod-konstrukcij, kot na primer beton, jeklo, les, itd.

Strešna kritina TRAPEZ 20

Trapezna pločevina TR-20, z višino reber 20 mm in pokrivno širino 1100 mm je odlična izbira za pokrivanje ostrešja ali fasadne obloge različnih vrst stavb, zlasti manjših industrijskih, kmetijskih in stanovanjskih objektov. Trapezna pločevina TR-20 je zelo vzdržljiva in zagotavlja ustrezen estetski videz, ne glede na vrsto objekta, na katerem je uporabljena.  Pritrjuje se s posebnimi vijaki z neoprensko blazinico in jahačem v zgornjem območju profila strešne kritine. Možna dobava Trapezna 20  tudi z nanosom protikondenznega Filca.

Strešne kritine TRAPEZ 40

Trapezna pločevina TR-40, katere osnovna značilnost je izredna nosilnost pri velikih obremenitvah, je na voljo v standardni trapezni izvedbi z dodatnimi ojačitvami v spodnjem območju pločevine, ki ustvarjajo boljši estetski učinek na strehi in dodatno okrepijo to območje. Pokrivna širina trapezne pločevine TR-40 je 1000 mm, višina reber pa 40 mm, kar daje tej pločevini izjemo širok spekter uporabnosti.  Trapezna pločevina TR-40 je prilagodljiva rešitev, saj jo lahko namestimo na različne vrste pod-konstrukcij, kot na primer beton, jeklo, les, itd.  Pritrjuje se s posebnimi vijaki z neoprensko blazinico in jahačem v zgornjem območju profila strešne kritine. Trapez 40 vam lahko dobavimo tudi z nanosom protikondenznega Filca

Strešna kritina VALOVITA

Valovita oblika kritine je zlasti primerna za sanacijo objektov pokritih s salonitnimi ploščami ali drugimi vrstami kritin. Primerna je tudi za fasade. V širino pokriva 1000 mm, dolžine so poljubne. Tudi to obliko odlikuje odlična nosilnost pri velikih obremenitvah. Valovito kritino odlikujejo zlasti lep izgled, ugodna cena in nezahtevna montaža. Kritina je dobavljiva tudi s protikondenznim filcem.

STREŠNE KRITINE MEBI

Katalog kritin

Oglejte si naš novi katalog strešnih kritin in krovsko kleparskih izdelkov preko spodnjega gumba