Strešne kritine

Pločevinasta strešna kritina MEBI je dobavljiva od slemena do žleba v enem kosu.

Vse naše kritine so odporne na točo.
Izdelana so iz vroče cinkane jeklene pločevine v različnih opečnih ali trapeznih oblikah z protikondenčno izolacijo ali brez.  Naša strešna kritina je primerna za vse vrste ostrešij tako nova kot stara, saj ima le 5-5,5kg/m2 ter je izredno lahka, estetska, trajna in ugodna, ter odporna na vse vremenske razmere .

Vse oblike strešnih kritin vam lahko dobavimo z nanosom protkondenčnega filca
ter vam jo lahko dobavimo v 3 dneh ali po dogovoru v več barvnih tonih. Kakovost strešne kritine vam jamčimo tudi s certifikatom kakovosti, saj naročamo le prvovrstne pločevine, z debelim nanosom cinka, kar poskrbi za dolgo življenjsko dobo ter zadovoljne stranke.V nobenem primeru pa se kritina ne sme rezati z rezalko – fleksom.

Vse naše kritine so narejene po Evropskem standardu 
SIST EN 14783:2013 in SIST EN 14782:2006

Strešna kritina NORMAL

Kritina  Normal je kritina opečne oblike, širine 1150 mm neto pokriva 1,085 v širino.  Izdeluje se v različnih barvah in materialih. Kritina se izdeluje v dolžini od 0,7m do 10,15 m. Zaradi lepega videza je primerna je za pokrivanje vseh stanovanjskih in drugih objektov z naklonom večjim kot 10%. Kritino Normal vam po želji dobavimo tudi z proti kondenzno zašcito – Filcem.

Strešna kritina KLASIK

Kritina  Klasik je kritina lepe oblike, širine 1,22 m. Neto pokriva 1,14 v širino. Kritina Klasik je zaradi svojega lepega izgleda primerna tako za stanovanjska kot gospodarske objekte.  Izdeluje se v različnih barvah in materialih. Kritina se izdeluje do priporočene dolžine 6m ali po dogovoru tudi daljše. 

Zaradi lepega videza je primerna je za pokrivanje vseh stanovanjskih in drugih objektov z naklonom večjim kot 15%. Kritino Klasik vam po želji dobavimo tudi z proti kondenzno zaščito - filcem.

Strešna kritina ADRIA

Oblika kritine Adria najbolj spominja na primorski korec, zato je posebej primerna za ta del Slovenije. Od naših opečnih oblik ima najvišji valj, ter je izredno močna.  Primerna je za naklone  nad 8 stopinj. Pokrivna širina oblike Adria je 1000mm, dolžina se dela po naročilu. Po želji se kritina lahko dobavi z nanosom protikondeznega Filca.

Strešna kritina BOND

Oblika kritine Bond je oblika zelo modernega videza ter nudi odlično zaščito objekta pred zunanjimi elementi. Primerna je za pokrivanje novogradenj ali že obstoječih objektov. Pokrivna širina oblike BOND 1150mm, dolžine te kritine se dela po naročilu, priporočeno do 6m.
Obliko Bond vam lahko dobavimo tudi z protikondenzno zaščito - Filcem

Strešna kritina TRAPEZ 10

Trapezna pločevina TR-10, z višino reber 0,6 mm in pokrivno širino 1170mm je odlična izbira za fasadne obloge različnih vrst stavb, zlasti manjših industrijskih, kmetijskih in stanovanjskih objektov. Trapezna pločevina TR-10 je zelo vzdržljiva in zagotavlja ustrezen estetski videz, ne glede na vrsto objekta, na katerem je uporabljena. Uporablja se tudi pri sendvič gradnji kot spodnji (notranji) sloj sendviča. Trapezna pločevina TR-10 je prilagodljiva rešitev, saj jo lahko namestimo na različne vrste pod-konstrukcij, kot na primer beton, jeklo, les, itd.

Strešna kritina TRAPEZ 20

Trapezna pločevina TR-20, z višino reber 20 mm in pokrivno širino 1100 mm je odlična izbira za pokrivanje ostrešja ali fasadne obloge različnih vrst stavb, zlasti manjših industrijskih, kmetijskih in stanovanjskih objektov. Trapezna pločevina TR-20 je zelo vzdržljiva in zagotavlja ustrezen estetski videz, ne glede na vrsto objekta, na katerem je uporabljena.  Pritrjuje se s posebnimi vijaki z neoprensko blazinico in jahačem v zgornjem območju profila strešne kritine. Možna dobava Trapezna 20  tudi z nanosom protikondenznega Filca.

Strešne kritine TRAPEZ 40

Trapezna pločevina TR-40, katere osnovna značilnost je izredna nosilnost pri velikih obremenitvah, je na voljo v standardni trapezni izvedbi z dodatnimi ojačitvami v spodnjem območju pločevine, ki ustvarjajo boljši estetski učinek na strehi in dodatno okrepijo to območje. Pokrivna širina trapezne pločevine TR-40 je 1000 mm, višina reber pa 40 mm, kar daje tej pločevini izjemo širok spekter uporabnosti.  Trapezna pločevina TR-40 je prilagodljiva rešitev, saj jo lahko namestimo na različne vrste pod-konstrukcij, kot na primer beton, jeklo, les, itd.  Pritrjuje se s posebnimi vijaki z neoprensko blazinico in jahačem v zgornjem območju profila strešne kritine. Trapez 40 vam lahko dobavimo tudi z nanosom protikondenznega Filca

Strešna kritina VALOVITA

Valovita oblika kritine je zlasti primerna za sanacijo objektov pokritih z Salonitnimi ploščami, ali drugimi vrstami kritin. Primerna je tudi za fasade. V širino pokriva 1000 mm, dolžine so poljubne. Tudi to obliko odlikuje odlična nosilnost pri velikih obremenitvah. Dobavljiva z nanosom protikondenčnega Filca. Valovito kritino odlikujejo zlasti lep izgled, ugodna cena in nezahtevna montaža. Kritina je dobavljiva tudi za protikondenznim Filcem.

STREŠNE KRITINE MEBI

Katalog kritin

Oglejte si naš novi katalog strešnih kritin in krovsko kleparskih izdelkov preko spodnjega gumba