Izdelki

Strešna kritina NORMAL

Kritina  Normal je kritina opečne oblike, širine 1150 mm neto pokriva 1,085 v širino.  Izdeluje se v različnih barvah in materialih ter v dolžini od 0,7m do 10,15 m. Zaradi lepega videza je primerna za pokrivanje vseh stanovanjskih in drugih objektov z naklonom večjim kot 10%. Kritino Normal vam po želji dobavimo tudi s proti kondenzno zaščito – filcem.

Strešna kritina KLASIK

Kritina  Klasik je lepe oblike, širine 1,22 m. Neto pokriva 1,14 v širino. Kritina Klasik je zaradi svojega lepega izgleda primerna tako za stanovanjska kot gospodarske objekte. Izdeluje se v različnih barvah in materialih ter do priporočene dolžine 6m ali po dogovoru tudi daljše. 

Zaradi lepega videza je primerna tako za pokrivanje vseh stanovanjskih kot drugih objektov z naklonom večjim kot 15%. Kritino Klasik vam po želji dobavimo tudi s proti kondenzno zaščito - filcem.

Strešna kritina ADRIA

Oblika kritine Adria najbolj spominja na primorski korec, zato je posebej primerna za ta del Slovenije. Od naših opečnih oblik ima najvišji valj, ter je izredno močna.  Primerna je za naklone nad 8 stopinj. Pokrivna širina oblike Adria je 1000mm, dolžina se dela po naročilu. Po želji se kritina lahko dobavi z nanosom protikondeznega filca.

Strešna kritina BOND

Oblika kritine Bond je oblika zelo modernega videza ter nudi odlično zaščito objekta pred zunanjimi elementi. Primerna je za pokrivanje novogradenj ali že obstoječih objektov. Pokrivna širina oblike BOND 1150mm, dolžine te kritine se dela po naročilu, priporočeno do 6m.
Obliko Bond vam lahko dobavimo tudi z protikondenzno zaščito - Filcem

Strešna kritina TRAPEZ 10

Trapezna pločevina TR-10, z višino reber 0,6 mm in pokrivno širino 1170mm je odlična izbira za fasadne obloge različnih vrst stavb, zlasti manjših industrijskih, kmetijskih in stanovanjskih objektov. Trapezna pločevina TR-10 je zelo vzdržljiva in zagotavlja ustrezen estetski videz, ne glede na vrsto objekta, na katerem je uporabljena. Uporablja se tudi pri sendvič gradnji kot spodnji (notranji) sloj sendviča. Trapezna pločevina TR-10 je prilagodljiva rešitev, saj jo lahko namestimo na različne vrste pod-konstrukcij, kot na primer beton, jeklo, les, itd.

Strešna kritina TRAPEZ 20

Trapezna pločevina TR-20, z višino reber 20 mm in pokrivno širino 1100 mm je odlična izbira za pokrivanje ostrešja ali fasadne obloge različnih vrst stavb, zlasti manjših industrijskih, kmetijskih in stanovanjskih objektov. Trapezna pločevina TR-20 je zelo vzdržljiva in zagotavlja ustrezen estetski videz, ne glede na vrsto objekta, na katerem je uporabljena.  Pritrjuje se s posebnimi vijaki z neoprensko blazinico in jahačem v zgornjem območju profila strešne kritine. Možna dobava Trapezna 20  tudi z nanosom protikondenznega Filca.

Strešne kritine TRAPEZ 40

Trapezna pločevina TR-40, katere osnovna značilnost je izredna nosilnost pri velikih obremenitvah, je na voljo v standardni trapezni izvedbi z dodatnimi ojačitvami v spodnjem območju pločevine, ki ustvarjajo boljši estetski učinek na strehi in dodatno okrepijo to območje. Pokrivna širina trapezne pločevine TR-40 je 1000 mm, višina reber pa 40 mm, kar daje tej pločevini izjemo širok spekter uporabnosti.  Trapezna pločevina TR-40 je prilagodljiva rešitev, saj jo lahko namestimo na različne vrste pod-konstrukcij, kot na primer beton, jeklo, les, itd.  Pritrjuje se s posebnimi vijaki z neoprensko blazinico in jahačem v zgornjem območju profila strešne kritine. Trapez 40 vam lahko dobavimo tudi z nanosom protikondenznega Filca

Strešna kritina VALOVITA

Valovita oblika kritine je zlasti primerna za sanacijo objektov pokritih s salonitnimi ploščami ali drugimi vrstami kritin. Primerna je tudi za fasade. V širino pokriva 1000 mm, dolžine so poljubne. Tudi to obliko odlikuje odlična nosilnost pri velikih obremenitvah. Valovito kritino odlikujejo zlasti lep izgled, ugodna cena in nezahtevna montaža. Kritina je dobavljiva tudi s protikondenznim filcem.

Slemenjaki

Slemenjaki se proizvajajo v vseh barvnih različicah, v katerih je dobavljiva kritina in v dveh oblikovnih variantah: polkrožni, ki zares poskrbijo za dovršen videz,  ter prizmatični, s poljubno pokrivno dolžino (določena je z dolžino slemena) Slemenjaki se na pod-konstrukcijo pritrjujejo skozi osnovno kritino z vijaki za pritrjevanje kritine.

 

Vetrne obrobe

Vetrna obroba deluje kot zaščita pred vetrom na robovih strehe, ter poskrbi za estetsko funkcijo kot zaključek kritine na napušču. Glede na izbrano konstrukcijsko izvedbo se lahko namestijo pred oz. po pokrivanju strehe.

 

Ponujamo vam zgornje Vetrne obrobe, ki se montirajo že na položeno kritino, ali pa spodnje obrobe, ki pridejo pod kritino.

 

Odkapni rob

Odkapni rob zapira prostor med strešno kritino in žlebom. Glavna funkcija je pravilno odvajanje vode s strehe v žleb (preprečevanje morebitnega zatekanja). Ker prekrije spodnji rob strehe ima tudi estetsko funkcijo.

Dimniške obrobe

Dimniške obrobe so namenjene preprečevanju zatekanja ob dimniku. Proizvajajo se po naročilu kupca.

Zidne obrobe

Zidna obroba ima podobno funkcijo kot vetrna obroba, in je namenjena za uporabo pri stiku kritine z zidom. Poznamo prečno ter vzdolžno vetrno obrobo. Ima tudi estetsko funkcijo kot zaključek strehe.

 

Snegobrani

Klasični snegobrani preprečujejo drsenje snega po strešini . Izdelani so iz pločevine v barvi kritine in so dolžine 1200 mm. vijačijo se z vijaki za pritrjevanje pločevinaste kritine (8 kosov na 1 snegobran). Snegobrani se postavljajo izmenično v dveh vrsta po celotni dolžini strehe pri dolžini napušča do 6 m in v treh vrstah pri dolžini napušča nad 6 m. Obvezno se snegobran montiran ad vsakim strežnim oknom.

TOČKOVNI SNEGOBRANI, ki so primerni samo za opečne oblike.

Žlebovi

Pri nas lahko dobite vse elemente za odvajanje vode v standardni velikosti 330.

Vijaki

Vijaki, s katerimi pritrjujemo pločevino na strešno oziroma stensko ali stropno pod-konstrukcijo, so zelo pomemben element. Vsi vijaki iz naše ponudbe so dobro zaščiteni s prevleko iz cinka debeline 20 mm in barvnim premazom po 50 mikronov, kar je zelo pomembno za vijake, ki so izpostavljeni zunanjim vplivom. Poleg tega imajo vsi vijaki aluminijaste podložke z neoprensko blazinico, ki ima naslednje značilnosti: narejena je iz najboljših materialov za tesnjenje - EPDM, s staranjem ne izgubi elastičnosti dolga življenjska doba (najmanj 30 let), kompenzira učinki termalnega širjenja oz. krčenja materiala (1cm/10m), odporna je na spreminjajoče se vremenske razmere in UV sevanje, po namestitvi se vulkanizira in ustvari vodoodporna plast, ohrani svoje lastnosti pod vplivom temperature v obsegu od +50 ° C do -120 ° C.

Vijaki so glede na pod-konstrukcijo razdeljeni v dve skupini: vijaki za kovinske plošče in vijaki za leseno in betonsko pod-konstrukcijo. Vsi vijaki so samorezni, največje dolžine 150 mm, in maksimalnega premera 12,00 mm. Na voljo v kateri koli izmed naslednjih barv: rdeča (RAL 3009), temno rjava - čokolada (RAL 8017), opečno rdeča (RAL 8004), bela (RAL 9002), črna (RAL 9005), srebrna (9006), cink, kot tudi v drugih barvah ob naročilu večjih količin.

STREŠNE KRITINE MEBI

Katalog kritin

Oglejte si naš novi katalog strešnih kritin in krovsko kleparskih izdelkov preko spodnjega gumba