Potrošni material

Slemenjaki se proizvajajo v vseh barvnih različicah, v katerih je dobavljiva kritina in v dveh oblikovnih variantah: polkrožni - sedlasti, s pokrivno dolžino 1000mm, ravni - prizmatični, s poljubno pokrivno dolžino (določena je z dolžino slemena) Slemenjaki se na pod-konstrukcijo pritrjujejo skozi osnovno kritino z vijaki za pritrjevanje kritine. Posebna izvedba slemenjakov so tako imenovani prezračevalni slemenjaki, ki se proizvajajo po naročilu glede na parametre strehe.
004
Vijaki, s katerimi pritrjujemo pločevino na strešno oziroma stensko ali stropno pod-konstrukcijo, so zelo pomemben element. Vsi vijaki iz naše ponudbe so dobro zaščiteni s prevleko iz cinka debeline 20 mm in barvnim premazom po 50 mikronov, kar je zelo pomembno za vijake, ki so izpostavljeni zunanjim vplivom. Poleg tega imajo vsi vijaki aluminijaste podložke z neoprensko blazinico, ki ima naslednje značilnosti: narejena je iz najboljših materialov za tesnjenje - EPDM, s staranjem ne izgubi elastičnosti dolga življenjska doba (najmanj 30 let), kompenzira učinki termalnega širjenja oz. krčenja materiala (1cm/10m), odporna je na spreminjajoče se vremenske razmere in UV sevanje, po namestitvi se vulkanizira in ustvari vodoodporna plast, ohrani svoje lastnosti pod vplivom temperature v obsegu od +50 ° C do -120 ° C. vijaki Vijaki so glede na pod-konstrukcijo razdeljeni v dve skupini: vijaki za kovinske plošče in vijaki za leseno in betonsko pod-konstrukcijo. Vsi vijaki so samorezni, največje dolžine 150 mm, in maksimalnega premera 12,00 mm. Na voljo v kateri koli izmed naslednjih barv: rdeča (RAL 3009), temno rjava - čokolada (RAL 8017), opečno rdeča (RAL 8004), bela (RAL 9002), črna (RAL 9005), srebrna (9006), cink, kot tudi v drugih barvah ob naročilu večjih količin.
003 Vetrna obroba deluje kot zaščita pred učinki vetra na rob strehe,ima pa tudi estetsko funkcijo kot zaključek strehe na napušču. Glede na izbrano konstrukcijsko izvedbo se lahko namestijo pred oz. po pkrivajnu strehe.
Žlote so izdelane po naročilu v izbrani barvi pločevine. Zaradi svoje konstrukcije se lahko delno prilagajajo tudi ob montaži.
Odkapni rob zapira prostor med strešno kritino in žlebom. Glavna funkcija je pravilno odvajanje vode s strehe v žleb (preprečevanje morebitnega zatekanja). Ker prekrije spodnji rob strehe ima tudi estetsko funkcijo.
Dimniške obrobe so namenjene preprečevanju zatekanja ob dimniku. Proizvajajo se po naročilu kupca. Vgrajuje se pred pokrivanjem strehe.
Klasični snegobrani preprečujejo drsenje snega po strešini . Izdelani so iz pločevine v barvi kritine in so dolžine 1200 mm. vijačijo se z vijaki za pritrjevanje pločevinaste kritine (8 kosov na 1 snegobran). Snegobrani se postavljajo izmenično v dveh vrsta po celotni dolžini strehe pri dolžini napušča do 6 m in v treh vrstah pri dolžini napušča nad 6 m. Obvezno se snegobran montiran ad vsakim strežnim oknom.